Μηνύματα εθνικής υπερηφάνειας έστειλαν μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος με αφορμή τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Με ένα συγκινητικό μήνυμά του, που συνόδευσε με πολυάριθμες φωτογραφίες, ο πρίγκιπας Παύλος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, εξέφρασε την ευχή η χθεσινή ημέρα να αποτελέσει «πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους μας να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες».

«Σήμερα, αυτή την ιστορική ημέρα, εμείς οι Έλληνες τιμάμε τις θυσίες και το αίμα των προγόνων μας στο όνομα της Ελευθερίας της πατρίδας μας. Ας είναι η μέρα αυτή πηγή έμπνευσης και δύναμης για όλους μας να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Η αρχαία Ελλάδα μάς έδωσε την Δημοκρατία, η Εκκλησία κράτησε την Εθνική συνείδηση και την γλώσσα μας ζωντανή που συνέβαλαν καθοριστικά στον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού έναντι του τουρκικού ζυγού που κατέληξε στην θεμελίωση του πρώτου ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.

Βλέποντας την γαλανόλευκη σημαία μας να κυματίζει στην Ακρόπολη, στα νησιά και στα καράβια μας που ταξιδεύουν στα πέλαγα, γεμίζουμε περηφάνια και με βαθιά συγκίνηση στο άκουσμα του Εθνικού μας ύμνου αναφωνούμε “Χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά”», συμπληρώνει ο πρίγκιπας Παύλος, ενώ καταλήγει με την ευχή: «Χρόνια Πολλά! Ζήτω η Ελλάς!».





Τις ευχές της για την εθνική μας επέτειο έστειλε και η σύζυγος του πρίγκιπα Παύλου, Μαρί Σαντάλ. «Να έχετε μια καλή Ημέρα της Ελληνικής Επανάστασης, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια», έγραψε η Μαρί Σαντάλ, ενώ με ένα χαρακτηριστικό χάσταγκ έγραψε «μακάρι να ήμουν εκεί».

mariechantal_2

«Χρόνια πολλά» στα ελληνικά ευχήθηκε η Τατιάνα Μπλάτνικ, σύζυγος του πρίγκιπα Νικολάου, αναρτώντας μάλιστα μια παλιά της φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς για το Euro 2004.



«Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χαρούμενα 200 χρόνια ανεξαρτησίας στην Ελλάδα! Μεγάλη ευγνωμοσύνη να ζεις στην όμορφη χώρα σου και να γιορτάζεις όλες τις παραδόσεις σου. Νιώθω ταπεινότητα που καλωσορίστηκα σε αυτήν την κουλτούρα με ανοιχτές αγκάλες.... Εδώ βλέπετε μια φωτογραφία από το παρελθόν, όταν πανηγυρίζαμε με τον πρίγκιπα Νικόλαο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο που κέρδισε η Ελλάδα το 2004. Γιορτάζω ακόμα για σένα, την ομορφιά σου, το φαγητό σου και τους ανθρώπους σου!».



Τις ευχές της έστειλε και η πριγκίπισσα Θεοδώρα, η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας. «Χρόνια πολλά! Να έχετε μια καλή Ημέρα της Ελληνικής Επανάστασης, γιορτάζοντας τα 200 χρόνια!», ανέφερε με ανάρτησή της.

theodora_3

Επίσης, με stories στο Instagram ευχήθηκαν στην Ελλάδα και η πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, και ο πρίγκιπας Αχιλλέας, γιος του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ.