Άνοιγμα του λιανεμπορίου «από αύριο», αλλά μόνο για τα μικρά καταστήματα, προτείνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ εκτίμησε ότι είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια.

Όπως είπε, δεν θα πρέπει να ανοίξει κανένα μεγάλο πολυκατάστημα, αλλά μόνο μικρά, με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών του 13032.
Επίσης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και οι πελάτες είτε μάσκα υψηλής προστασίας είτε διπλή μάσκα.

Ο καθηγητής υπογράμμισε, πάντως, ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, γιατί κάτι τέτοιο θα έστελνε λάθος μήνυμα, ωστόσο εκτίμησε ότι είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο κ. Βασιλακόπουλος όσον αφορά το Πάσχα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχουν επιτραπεί οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς έως τότε το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%.

Εκτίμησε ότι για δύο ακόμη εβδομάδες θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο σύστημα, αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος λόγω της οριακής μείωσης στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας.