“Από την πρώτη στιγμή θέλαμε να είμαστε σε επαφή με την κοινωνία, να της ζητήσουμε να είναι ο σκηνοθέτης αυτής της γιορτής. Το κατορθώσαμε” δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Σταυρούλα Χριστοφιλέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η καρδιά μας υπάρχει σε όλον τον κόσμο”.

“Όσο είμαστε μαζί κατορθώνουμε, αυτό που λέμε το ακατόρθωτο. Όταν μπαίνει μέσα το σαράκι του διχασμού και της διχόνοιας, εκεί είναι που έχουμε, τολμώ να πω, μέχρι και καταστροφές”, είπε η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με αφορμή το ντοκιμαντέρ «“σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ», προσθέτοντας ότι οι εκδηλώσεις της Επιτροπής “Ελλάδα-2021” γίνονται σε όλη την Ελλάδα για όλο το χρόνο.

“Αυτό το γένος που γιορτάζει τα 200 χρόνια σύγχρονης Ελλάδας δεν φοβάται τίποτα”, τόνισε σε άλλο σημείο κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαν να έχει χωνευτεί στο dna του Έλληνα όλη αυτή η παράδοση και ο ελληνικός πολιτισμός ανά τους αιώνες και σαν να έχει περάσει αυτή η αποφασιστικότητα “μα και δύσκολο να είναι, θα το ξεπεράσουμε”».

«Όταν λοιπόν κοιτάς αυτήν την ταινία και γυρνάς στα σημερινά, στην πανδημία, λες “ε δεν μπορεί, και αυτό θα το ξεπεράσουμε”», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”.


Πηγή: ertnews.gr