Μέρες γινόταν λόγος για τις προετοιμασίες στο κέντρο της Αθήνας, ώστε όλα να ήταν έτοιμα για την καθιερωμένη παρέλαση. Πλέον, η χώρα μας μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για έναν ακόμα λόγο. Απέδειξε περίτρανα πως μπορεί να σταθεί επάξια στο ύψος της Ιστορίας και της αίγλης της.

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που προστάζει η πανδημία, η Ελλάδα έφερε εις πέρας όλες τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με λαμπρότητα και δόξα.

Εικόνες από τη μεγαλειώδη εθνική γιορτή ταξίδεψαν σε ολόκληρη την οικουμένη αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια τόσο από πρόσωπα πολιτικής ηγεσίας όσο και από απλούς πολίτες, ενώ παράλληλα το αίσθημα της υπερήφανης Ελλάδας συγκίνησε άνευ κόπου άφθονο κόσμο!

Τα εντυπωσιακά πλάνα της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης ανέδειξαν τα οχήματα αλλά και τους στρατιώτες. Κεφάλια ψηλά, βήματα ρομποτικά, ψυχές ελεύθερες και βλέμματα στον ουρανό! Η Ελλάδα γιόρτασε την εν λόγω επέτειο στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα περί ελευθερίας!

Από χθες πληθώρα αξιοθέατων φωτίστηκε με τα χρώματα της γαλανόλευκης ενώ τα μηνύματα που έφτασαν στην πατρίδα μας αντικατόπτριζαν την επιρροή που άσκησε η Ελλάς στην παγκόσμια κοινότητα και στις ιδέες περί ελευθερίας και δημοκρατίας.

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών και την έναρξη της τρίτης εκατονταετίας της ελεύθερης Ελλάδας από την ελληνική επανάσταση δήλωσαν το «παρών» στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλωράνς Παρλί.
Παρακολούθησαν, τηρώντας τις αποστάσεις ασφάλειας, την εντυπωσιακή παρέλαση, ενώ την ίδια στιγμή στον ουρανό πετούσαν συγχρονισμένα πτητικά μέσα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τη στρατιωτική παρέλαση, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Παρουσιαστές ήταν ο Νίκος Αλιάγας και η Σοφία Κορμά.