Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ μίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και τον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία.

«Η εκκλησία κράτησε την ελληνική γλώσσα, που είναι διαχρονικά η απόδειξη των 2000 χρόνων υπάρξεως του ελληνισμού, και βεβαίως κράτησε την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού, που ταυτόχρονα σήμαινε και μία ελπίδα για την Ανάσταση του γένους», είπε στη συνέντευξή του ο Μητροπολίτης.

«Είμαστε ένα γένος ξεχωριστό που αυτή η ιδιοπροσωπεία μας, κρατάει μέσα της φύτρα ελευθερίας, αυτό που λέμε σήμερα Δημοκρατία και βεβαίως μια ιστορία που θα πρέπει να την κρατήσουμε στους ώμους μας με ευθύνη» ανέφερε λίγο αργότερα, επισημαίνοντας τα νοήματα της φετινής επετείου.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού αναφέρθηκε επίσης σε «κινδύνους που υπάρχουν από την κακή έννοια της παγκοσμιοποίησης, ένα γεγονός που» όπως πρόσθεσε «πρέπει να το δούμε όπως εξελίσσεται».

«Η επέτειος μας δίνει την ευκαιρία να οραματιστούμε μία Ελλάδα που πρέπει να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, όπως την παραλάβαμε κι εμείς από τους πατέρες μας. Υπερήφανη, αληθινά ελεύθερη και ενωμένη» επισήμανε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα γενικότερα μέτρα πρόληψης της διάδοσης της νόσου covid-19, που εφαρμόζονται στις εκκλησίες και τέλος αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που ελπίζουμε να υπάρξει για τον φετινό εορτασμό του Πάσχα.

,