Σοκ προκαλεί η κατάθεση που έδωσε ο 28χρονος αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε άγρια στα επεισόδια της Νεας Σμύρνης , στην ανακρίτρια. Ο αστυνομικός περιγράφει πως για 2 ολόκληρα λεπτά δέχόταν καταιγισμό χτυπημάτων και ότι σταμάτησαν να τον χτυπούν όταν έχασε τις αισθήσεις του και οι νεαροί θεώρησαν ότι τον είχαν σκοτώσει.

Τα δύο-συνταρακτικά- λεπτά, που παραλίγο να του στερήσουν τη ζωή, περιέγραψε καρέ-καρέ στην κατάθεση του, στην ανακρίτρια, ο 28χρόνος αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ που δέχθηκε άγρια επίθεση στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της 9ης Μαρτίου 2021. Δεχόταν καταιγισμό χτυπημάτων, ανήμπορος να αντιδράσει, για τουλάχιστον 120 δευτερόλεπτα. Η κατάθεσή του είναι αποκαλυπτική για την αγριότητα του μανιασμένου πλήθους.

Οι περιγραφές που ανατριχιάζουν

«…Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου. Όλο αυτό το περιστατικό διήρκεσε περίπου δύο λεπτά. Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου το πλήθος, νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου…».“Με αυτά που καταθέτει σήμερα είναι σαφές ότι αυτοί που έφτασαν στο σημείο ήθελαν να τον σκοτώσουν”.

Ξαφνικά, ο νεαρός αστυνομικός αισθάνθηκε-όπως κατέθεσε- κάποιον να ορμάει επάνω του, να τον πιάνει από τον λαιμό και ρίχνοντας τον κάτω, να του τραβάει το κράνος με το χέρι. «Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα «σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο», «θα πεθάνεις κ…»».

Ενστικτωδώς, ο αστυνομικός-όπως λέει- προσπάθησε να προστατευτεί με τα χέρια του ενώ το πλήθος τραβούσε το όπλο του από τη θήκη. «…Πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και από ότι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος…».

Σκοπός του αγριεμένου πλήθος ήταν να τον σκοτώσουν είπε στην ανακρίτρια ο ειδικός φρουρός. «… Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήλθε το τέλος, ότι δε θα αντικρύσω ξανά τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα πλέον προσπαθώ να ανακάμψω ψυχολογικά και σωματικά…». “Έχουμε αναλάβει υποστηρίξη κατηγορίας. πρόκειται για δολοφονική επίθεση”.

Δείτε το σχετικό βίντεο: