Μετά από αρκετές ημέρες, μεταξύ 3.500 και 4.000 αναμένεται να βρεθούν την Τρίτη τα ημερήσια νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, τα οποία θα ανακοινώσει το απόγευμα ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Για να συμβεί το ως άνω αναμενόμενο γεγονός, βεβαίως, προϋποτίθεται αναγκαία ότι ο ΕΟΔΥ θα καταγράψει για την Τρίτη τη διενέργεια περισσοτέρων από 60.000 διαγνωστικών μοριακών και rapid tests, ενώ ο δείκτης θετικότητας δεν θα βρεθεί κάτω από το 5,5%, κάτι το οποίο φαντάζει ως πολύ πιθανό, με βάση τα σχετικά στοιχεία της περασμένης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ είχε καταγράψει την περασμένη Τρίτη τη διενέργεια 12.459 διαγνωστικών μοριακών και rapid tests – πρώτη φορά τόσα λίγα τεστ, εξαιτίας της προηγουμένης Καθαράς Δευτέρας, αλλά ο δείκτης θετικότητας είχε εκτοξευθεί στο… 12,3%.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, δήλωσε πριν από λίγη ώρα, εξερχόμενος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ότι αναμένεται για την Τρίτη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.