Τις πόρτες τους άνοιξαν και πάλι για τους επισκέπτες οι αρχαιολογικοί χώροι, με τους πολίτες να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και να με επισκέπτονται τα μνημεία της χώρας.

Στα υπαίθρια μνημεία της χώρας οι επισκέψεις επιτρέπονται πεζή ή με ποδήλατο. Εντός των χώρων μπορούν να μπαίνουν ομάδες έως τριών ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες, ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων και η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ

Τον χρόνο που χρειάζονται οι επιστήμονες για να μετρηθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που άνοιξαν σήμερα, επικαλέστηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, για να δώσει το στίγμα της αναβολής στο άνοιγμα των καταστημάτων. Μιλώντας στην Κοινωνία ώρα Μega ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης έκανε λόγο για μια δύσκολη εβδομάδα .


Ανησυχία για το λιανεμπόριο

Από την πλευρά τους οι έμποροι κάνουν λόγο για καταστροφή και ζητούν περαιτέρω οικονομική στήριξη. Οι έμποροι ζητούν να διασφαλιστεί ότι οποιοδήποτε άνοιγμα, όποτε κι αν γίνει, θα είναι οριστικό, καθώς τα lockdown ακορντεόν έχουν αποδειχτεί καταστροφικά για το λιανεμπόριο. Οι εκπρόσωποι του λιανεμπορίου διαβεβαιώνουν ότι η λειτουργία του εμπορίου δεν επιβαρύνει επιδημιολογικά και απευθύνουν μήνυμα στο υπουργείο Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για πρωτοβουλίες που είναι έτοιμοι να αναλάβουν αν δεν ανοίξουν τα καταστήματά τους.