Το σημερινό κατάπλου, περίπου στις 10:00, στη στρατηγικής σημασίας ναυτική βάση της Σούδας του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου USS. «DWIGHT D EISENHOWER» χαιρέτισαν τόσο η ελληνική όσο και η αμερικανική πλευρά.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ.Φλώρος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Το αεροπλανοφόρο USS “DWIGHT D.EISENHOWER” (ΙΚΕ) ΣΤΗΝ Κρήτη. Άλλη μία σημαντική παρουσία στην κορωνίδα της Ελληνοαμερικανικής Συνεργασίας, τη Ναυτική Βάση της ΣΟΥΔΑΣ».

Από την πλευρά του το ίδιο το αεροπλανοφόρο στον «προσωπικό του» λογαριασμό στο twitter, ως μία μεγάλη μονάδα του Αμερικανικού Ναυτικού έγραψε, δια του αρμοδίου των Δημοσίων Σχέσεων προφανώς που χειρίζεται τον λογαριασμό στο twitter: «Φτάσαμε σε ένα από τα ομορφότερα λιμάνια του κόσμου», ανεβάζοντας τέσσερις σχετικές φωτογραφίες από την είσοδο του σκάφους στον κόλπο της Σούδας!

Να θυμίσουμε ότι είναι το πρώτο λιμάνι που πιάνει το αεροπλανοφόρο μετά τον απόπλου του από τη βάση του στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, πριν από δύο εβδομάδες περίπου και ότι σε αυτό την Τρίτη 23 Μαρτίου θα το επισκεφθούν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρυ Πάϊατ.

δ
β
α
γ