Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η άρνηση μερίδας νοσοκομειακών να εμβολιαστούν, παρά το ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και κινδυνεύουν να κολλήσουν μεταδίδοντας τον ιό σε ασθενείς και ευάλωτες ομάδες. Τους ασθενείς καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους ανησυχεί η διασπορά κορωνοϊού στο ογκολογικό νοσοκομείο Μεταξά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, περισσότεροι από 40 άνθρωποι, ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν μολυνθεί από τον ιό μέσα στον Μάρτιο.

Εκτός εμβολιασμού πολλοί εργαζόμενοι

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μόλις που ξεπέρασαν τους μισούς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που δέχτηκαν να εμβολιαστούν. Ακόμη και ο πρόεδρος των εργαζομένων, μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS, παραδέχτηκε ότι εργάζεται στο ογκολογικό νοσοκομείο χωρίς να έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. «Κι εγώ δεν έχω κάνει το εμβόλιο. Κινδυνεύει ο ασθενής από κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί;»

Ο υπουργός Υγείας, μετά την είδηση για την ενδονοσοκομειακή διασπορά στο ογκολογικό νοσοκομείο, έδωσε εντολή για υποχρεωτικά τεστ. Με απόφαση του Βασίλη Κικίλια, καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό, των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού.

Καθησυχάζει η διοίκηση του νοσοκομείου

Καθησυχαστική είναι η διοίκηση του νοσοκομείου Μεταξά και διαβεβαιώνει ότι το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά και χωρίς προβλήματα, έχοντας απομονώσει τα κρούσματα του κοροναϊού.

Πάντως οι εργαζόμενοι, μέσω του εκπροσώπου τους, επιμένουν ότι η διασπορά του ιού μέσα στο νοσοκομείο ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και όχι από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Δείτε το σχετικό βίντεο: