Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται συνεκπαίδευση μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδος, των ΗΠΑ και της Δημοκρατίας της «Βόρειας Μακεδονίας», σε αντικείμενα αλεξιπτωτισμού ελευθέρας πτώσεως και στατικού ιμάντα σε διάφορες ζώνες ρίψεως στην περιοχή της Αττικής και της Λάρισας, μετά από σχεδιασμό και συντονισμό από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ).

 Η προαναφερθείσα συνεκπαίδευση έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 και από την Ελλάδα συμμετέχει προσωπικό της ΔΔΕΕ, ένα ελικόπτερο UH-1H Huey και ένα ελικόπτερο CH-47D Chinook της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), καθώς και ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τις ΗΠΑ συμμετέχει προσωπικό του 10th Special Forces Group, που εδρεύει στη Γερμανία, ενώ από τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων.




 «Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με φίλιες και σύμμαχες χώρες, που έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται επισταμένως και συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα με βάση το συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ. Έχει δε ως σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας, συναντίληψης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της διαλειτουργικότητας των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε συμμαχικό πλαίσιο» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.