«Ο Ερυθρός Σταυρός εκκενώνεται και περιστατικά μεταφέρονται σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ, με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος εργαζομένων στον Ερυθρό Σταυρό Βούλα Γεωργάκη.

Η κ. Γεωργάκη έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση ενώ είπε πως η εφημερία παραμένει ακάλυπτη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Βούλας Γεωργάκη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με την εκκένωση του Ερυθρού Σταυρού, η πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου σημείωσε: «Άρχισε από χθες να εκκενώνεται ο Ερυθρός Σταυρός, τα περιστατικά μας φεύγουν και πάνε σε άλλα δημόσια ιδρύματα και προσπαθούμε να εκκενωθεί ούτως ώστε να παραλάβουμε και από άλλα νοσοκομεία εισαγωγές αλλά και τα καινούρια, δυστυχώς, περιστατικά που πολλαπλασιάζονται με covid να έρθουν σε εμάς».

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί είμαστε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο και ήμασταν και το μόνο νοσοκομείο που εφημέρευε για τραύμα και για τη νευρολογική κλινική με αποτέλεσμα τώρα το Λεκανοπέδιο ουσιαστικά στην εφημερία μας αυτή τη στιγμή να μένει σχετικά ακάλυπτη- φαντάζομαι θα το καλύψει το υπουργείο- και να επωμιστούμε όλο αυτό το βάρος που με μεγάλη ευθύνη και ευλαβικά θα νοσηλεύσουμε τους ασθενείς», υπογράμμισε η ίδια.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει η γνώση του προσωπικού για την αντιμετώπιση του covid, η κ. Γεωργάκη απάντησε: «Εμείς μπήκαμε στη μάχη πολύ νωρίς με τον covid , οι συνάδελφοί μου είναι πάρα πολύ έμπειροι και δυστυχώς πάρα πολύ παλιοί γιατί δεν γίνανε προσλήψεις. Η εμπειρία μας όμως και η παλαιότητά μας μας οδηγεί στο να μπορούμε να φερθούμε με πάρα πολύ καλή επαγγελματική σύνεση, υπευθυνότητα και κατάρτιση. Αυτό που είναι μεγάλο θέμα είναι η εξάντληση του προσωπικού, η πραγματική εξουθένωση και το γεγονός ότι είμαστε μείον 60% του προσωπικού και δεν έχει στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού έρθει προσωπικό καθόλου».

«Είχανε το χρόνο από τον Απρίλιο να φέρουν προσωπικό και δεν το κάναν 8 μήνες παρά μόνο εμείς δώσαμε προσωπικό σε άλλα νοσοκομεία. Καλούμαστε αυτή τη στιγμή με εξασθενημένο, εξουθενωμένο προσωπικό που δεν έχει πάρει άδεια εδώ και ένα χρόνο που μια νοσηλεύτρια καλείται να τα βγάλει πέρα για 40 ασθενείς να νοσηλεύσουμε ασθενείς με covid. Θα το κάνουμε και θα το κάνουμε όπως ξέρουμε με πολύ υψηλής ποιότητας φροντίδα, ευθύνη και σεβασμό γιατί έτσι είμαστε άλλα θέλουμε βοήθεια και η βοήθεια είναι να προσληφθεί προσωπικό», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείσα αν έχει κανει το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου το εμβόλιο, απάντησε: «Στους γιατρούς είμαστε στο 80% που έχουν εμβολιαστεί και στο νοσηλευτικό προσωπικό είμαστε στο 60%. Εμείς δεν το θεωρούμε καλό ποσοστό, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είμαστε πολύ υψηλότερο. Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους συναδέλφους οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί, πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».