Την Άνοιξη του 2017 η ομάδα του Ρουβίκωνα που ήταν τότε στα ντουζένια της πραγματοποιώντας ανενόχλητη τους… ακτιβισμούς της, ελάμβανε στα διάφορα γκάλοπ ποσοστό 6% έως 7% και φημολογούνταν έντονα ότι προετοίμαζε το έδαφος για την κάθοδο της στις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν έλεγε το παραμικρό ενώ από την επιδειχθείσα ανοχή απέναντι στα όσα έκανε μάλλον αντιμετώπιζε τον Ρουβίκωνα ως άτυπη συνιστώσα του. Οι επιτελείς ζυμώνονταν στο «ΒΟΞ» φιλοτεχνώντας παράλληλα το πολιτικό τους προφίλ.

Ο καιρός πέρασε, οι δικογραφίες αυξάνονταν για τους περισσότερους όπως και οι μεταξύ τους διαιρέσεις οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν με την ανάληψη της διακυβέρνησης της ΝΔ. Και τούτο διότι από το καλοκαίρι του 2019 και εντεύθεν όλες οι επιθέσεις τους αντιμετωπίστηκαν κατά τον νόμο, με αποτέλεσμα να βγουν από την επικαιρότητα. Χθες το απόγευμα, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε συλλαλητήρια.



Συγκεκριμένα, εκατό περίπου άτομα άνοιξαν πανό στο Σύνταγμα εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στους υγειονομικούς και μάλιστα τέθηκαν επικεφαλής μιας πορείας 4.000 ατόμων οι οποίοι διαδήλωναν για εντελώς διαφορετικούς λόγους ενώ οι περισσότεροι αθροίζονταν στο μπλοκ του ΠΑΜΕ που έμεινε πιο πίσω για ευνόητους λόγους. Η παρουσία του Ρουβίκωνα δεν πέρασε απαρατήρητη κι όχι φυσικά για το ενδεχόμενο «αναβίωσης» των παλαιών σκέψεων ορισμένων μελών του…