Στην κυβέρνηση προχωρούν στον σχεδιασμό της μερικής άρσης του lockdown γιατί εκτιμάται ότι στην παρούσα τα λίγα πράγματα που θα αλλάξουν για αρχή, θα βοηθήσουν στην εκτόνωση αυτής της κρίσης.

Το σχέδιο για μερική άρση εν μέσω του «υγειονομικού τυφώνα»

Η σειρά προτεραιότητας της κυβέρνησης παραμένει η ίδια. Αυτό που συζητάται είναι οι ημερομηνίες. Αυτό που είναι βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας για το σαββατοκύριακο μέχρι τις 9.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει μέχρι στιγμής θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής τη Δευτέρα καθώς εκτιμάται ότι και αυτά επειδή δεν έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους και είναι καταστήματα που λειτουργούν έτσι κι αλλιώς με ραντεβού θεωρείται ότι μπορούν να βοηθήσουν ούτως ώστε να ανοίξει ένα κομμάτι αυτής της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Αναφορικά στην αγορά γενικότερα κατά πάσα πιθανότητα θα πάει για 29 του μήνα με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ξέραμε είναι αυτά. Όπως η υποχρεωτική χρήση της διπλής μάσκας ή η χρήση ειδικού τύπου μάσκας. Αυτά είναι προς συζήτηση.

Κλείνοντας τα άνωθεν τελούν υπό μία μικρή αίρεση. Εάν τα πράγματα είναι εξαιρετικά δραματικά δεν αποκλείεται να έχουμε μία παράταση του γενικού lockdown. Κι όλα αυτά να πάνε μια βδομάδα αργότερα.