Λόγω αναρμοδιότητας το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε και την αίτηση αναστολής της απόφασης για μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού, όπως είχε κάνει η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαίρη Σαρπ, με το αίτημα προσωρινής διαταγής που είχε επίσης καταθέσει ο πολυϊσοβίτης κρατούμενος.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε πως αρμόδια για να αποφανθούν είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματείωςΑντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Υποστηρίζει ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου, ενώ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές.

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας για την απόρριψη της αίτησης αναστολής του μέλους της 17Ν, επικαλέστηκαν πάγια νομολογία του ΣτΕ, η οποία υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα. Σύμφωνα με τους δικαστές του ΣτΕ, αρμόδια για τα επίμαχα θέματα είναι τα Ποινικά Δικαστήρια. Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος