«Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα ότι το εμβόλιο έχει δημιουργήσει επιπλοκές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε πως δεν έχει αποδειχτεί πως το εμβόλιο προκαλεί θρομβώσεις.

Αναφορικά με τον συνωστισμό, η κ. Παγώνη επισήμανε πως δεν υπάρχει lockdown με τόσους χορούς και πανηγύρια και ευχήθηκε σε όσα έγιναν να μην υπήρχε κάποιος με κοροναϊό.

«Συνωστισμός ίσον κοροναϊός», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενη στους εμβολιασμένους με το εμβόλιο της AstraZeneca, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ σημείωσε: «Επειδή δεν έχουμε δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι το εμβόλιο στα εκατομμύρια κόσμου έχει δημιουργήσει τέτοια επιπλοκή, δεν έχουμε στα χέρια μας τέτοια επιστημονικά αποτελέσματα μέχρι τώρα, νομίζω ότι θα πρέπει να πάνε κανονικά να κάνουν τη δόση τους».

«Αν πάρουμε το περιστατικό της Αυστρίας που πέθανε η γυναίκα και τα άλλα τρία που έκαναν τη θρόμβωση να πούμε ότι είναι από το εμβόλιο, μπροστά τις παρενέργειες αυτές του εμβολίου που είναι απειροελάχιστες, που δεν είναι γιατί δεν έχουμε αποδείξεις ότι είναι αυτές, μπροστα σε αυτά που δημιουργεί η νόσος covid 19 δεν είναι τίποτα ως παρενέργειες. Δεν υπάρχουν δεδομένα ότι ήταν το εμβόλιο και επιπλέον και η ίδια η εταιρεία είπε ότι τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν και από την ίδια την εταιρεία δεν αποδεικνύεται ότι το εμβόλιο ήταν αυτό που δημιούργησε τις θρομβώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

«Να πάνε οι άνθρωποι να το κάνουν και από εκεί και πέρα θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα δούμε τα δεδομένα. Αυτός ο πανικός δεν χρειάζεται. Οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχιστούν κανονικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί δεν έχουμε επιστημονικά δεδομένα», υπογράμμισε η ίδια.

Για το lockdown, ανέφερε: «Lockdown με τόσους χορούς και πανηγύρια εμένα μου φαίνεται περίεργο. Εύχομαι σε 10 με 15 μέρες να μην υπήρχε εκεί μέσα κανένας ασυμπτωματικός γιατί ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 80 άτομα, να μην υπήρχε και τα πράγματα να είναι μια χαρά».

«Εγώ τον κόσμο τον καταλαβαίνω γιατί αυτές τις μέρες όλοι γλεντούσαμε και ξέρετε μετά από ένα χρόνο δεν είναι εύκολο στον άλλο να πεις ότι κλείσου σπίτι σου και ούτε την Καθαρά Δευτέρα θα βγεις. Το καταλαβαίνω όμως βρισκόμαστε σε τέτοιο πόλεμο που ακόμα μετά από ένα χρόνο ότι θέλουμε κάποιους μήνες για να τελειώσουμε ε! ας καθίσουμε αυτούς τους μήνες να τηρήσουμε αυτά που πρέπει να τηρήσουμε γιατί όπου συνωστισμός, κοροναϊός», δήλωσε επιπρόσθετα.