Κάθε επίπεδο συναγερμού έχουν υπερβεί τα νοσοκομεία στο Λεκανοπέδιο Αττικής καθώς εμφανίζουν καθολική πληρότητα στις πτέρυγες Covid, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του parapolitika.gr.

Από χθες έως σήμερα καταγράφηκαν 47 νέες εισαγωγές στο Λαϊκό ενώ στο Θριάσιο έχουν καλυφθεί και οι 96 κλίνες εκ των οποίων οι 17 αφορούν σε διασωληνωμένους. Επίσης στον Ευαγγελισμό κατελήφθησαν όλα τα κρεβάτια ενώ για την αντιμετώπιση των αναγκών το ΕΚΑΒ διακομίζει πλέον και σε άλλα νοσοκομεία όπως στο ΝΙΜΤΣ, την Παμμακάριστο κτλ.

«Οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Τα κρούσματα βρίσκονται πολύ ψηλά» αναφέρει ο ιατρός Γ. Γαλανόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Θριάσιο.

«Σκεφτόμαστε από τώρα τι θα κάνουμε στην επόμενη εφημερία μας την Πέμπτη. Δεν μπορούμε να νοσηλεύσουμε εκτός και αν αδειάσει κάποιο κρεβάτι» δηλώνει.

Στο δε Λαϊκό ο ιατρός Αιμ. Κακλαμάνος υπογραμμίζει πως οι διασωληνώσεις έγιναν ακόμη και σε «ράντζα», προκειμένου να αντιμετωπιστούν πρόσφατα οι αθρόες εισαγωγές σε μία εφημερία. «Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Χρειάζεται να μπουν όλοι στη μάχη, χρειάζεται να βρεθούν κρεβάτια. Μην τρέφει κανείς αυταπάτες, δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση» δηλώνει.