Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 23χρόνος κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη μαζί με έναν 22χρόνο τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία για συμμετοχή στον άγριο ξυλοδαρμό του 28χρόνου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Ο 23χρoνος στον οποίο αποδίδεται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του

Αντίθετα, ο 22χρόνος συγκατηγορούμενος τους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με την συνήγορο του, ο 22χρόνος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του, αλλά για όλες τις άλλες κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Στο νεαρό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικο τμημα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης 1000 ευρω.

Όπως τόνισε η συνήγοροός του Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν απο τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελικη διάταξη για λόγους δημοσιας ασφαλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βαρος τους. Οι συνομιλίες αυτές κατα την κα Παπαρουσου μέχρι και σημερα δεν εχουν εισαχθεί στη δικογραφια.