Τις εντυπωσιακές συνέπειες του σπάνιου φαινομένου της άμπωτης απήλαυσαν οι κάτοικοι στο Καβούρι. 

Η υποχώρηση της θάλασσας κατέστησε δυνατή την πρόσβαση στο νησάκι που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή με τα πόδια, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που περπάτησαν μέχρι εκεί απολαμβάνοντας το απόκοσμο τοπίο.
5260673__1_

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε μοναδικά στιγμιότυπα με τον κόσμο να προσεγγίζει το νησάκι με τα πόδια αλλά και με ποδήλατα. 
5260664
5260672__1_
5260677
5260662__1_

Αντίστοιχες εντυπωσιακές εικόνες από ολόκληρη τη χώρα χαρίζει το σπάνιο φαινόμενο 


Πού οφείλεται το φαινόμενο
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η άμπωτη είναι το αντίθετο της πλημμυρίδας και το φαινόμενο χαρακτηρίζεται από κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας.

Πρόκειται για φαινόμενο που κάποιες φορές είναι πιο έντονο. Πάντως, δεν είναι ούτε προοιωνίζεται κάτι επικίνδυνο, επισημαίνουν επιστήμονες.

Το φαινόμενο καταγράφεται στην Ανατολική Μεσόγειο και φαίνεται πως οι καλές καιρικές συνθήκες έκαναν πιο αισθητή την εξέλιξή του.

«Όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες» δήλωσε στο MEGA ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, σε περίπου 10 μέρες το φαινόμενο θα κάνει τον κύκλο του και τα νερά θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση περιμένοντας και πάλι το πέρασμα του χρόνου και την ευθυγράμμιση των πλανητών για να το επαναλάβουν.