Νέος δυνατός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πάρασκευής, 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την αυτοματοποιημένη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν στα 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Λάρισα και Τρίκαλα. Έξι λεπτά αργότερα ακολούθησε μία ακόμη δόνηση της τάξης των 3,7 Ρίχτερ.

Μετασεισμό του αρχικού μεγάλου σεισμού των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χαρακτήρισε ο καθηγητής Άκης Τσελέντης τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14.57 με επίκεντρο 26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί για αρκετά μεγάλο διάστημα, ακόμη και του ίδιου μεγέθους, και ήταν κάτι που αναμέναμε.

«Θετική εξέλιξη», λέει ο Ευθύμης Λέκκας
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την περιοχή αλλά και τη μισή Ελλάδα και τον χαρακτήρισε θετική εξέλιξη, γιατί συμβάλλει στην εκτόνωση της σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής.

Επί ποδός οι υπηρεσίες των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου μετά τη νέα σεισμική δόνηση
Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου μετά τη νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, που σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά, προκαλώντας νέα αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Αυτή τη στιγμή τα κλιμάκια των δήμων επιχειρούν να εντοπίσουν αν υπάρχουν ζημιές από τη σεισμική δόνηση, η οποία έγινε έντονα αισθητή και στην πόλη της Λάρισας.
Δείτε τα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:
ελασσονα