Σε εξέλιξη βρίσκεται η σχετική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ενεργεί προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει και άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια. Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες για την ταυτοποίηση ακόμη 10 ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια της πλατείας και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή πρόκειται για χούλιγκαν.

H αποκάλυψη της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτά τα άτομα συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού, με τις Αρχές να έχουν ήδη πληροφορίες για τρεις από αυτούς. «Κλειδί» για τη σύλληψη των ατόμων θα αποτελέσουν οι επικοινωνίες αλλά και τα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ο τρόπος με τον οποίον ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το άτομο αυτό, που συμμετείχε σε ενέργειες αναρχικών, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι αστυνομικοί άκουγαν σε ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε με άλλους στο κινητό του στη Νέα Σμύρνη αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό και καταγραφόταν τι ακριβώς λεγόταν στις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος. Επιπλέον, μια κατάθεση φωτιά φαίνεται ότι οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου Ελληνοϊρακινού που διέμενε στη Μαγούλα και είναι αυτός που κατηγορείται ότι έριξε μετά από σπριντ τον αστυνομικό από τη μηχανή του και ακολούθησε άγριος ξυλοδαρμός. Σύμφωνα με αυτήν την κατάθεση, που έρχεται από αυτόπτη μάρτυρα που είχε βρεθεί στη Νέα Σμύρνη για άλλο λόγο, είδε τον 30χρονο με έναν άλλον φίλο του με το ψευδώνυμο «Πόντιος» να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Ο «Πόντιος» είναι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ελληνικής αστυνομίας. Σημειώνεται ότι ο 30χρονος φαίνεται να ρώτησε τον φίλο του αν θα τον «καρφώσει» ελληνική αστυνομία και έγινε ένας έντονος διάλογος μεταξύ τους. Ο 30χρονος υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου του ότι έχει άλλοθι, δεν ήταν ποτέ στη Νέα Σμύρνη, και ότι ήταν αρχικά στο κατάστημα στη Μαγούλα και μετά στην Ελευσίνα.