Ένας 30χρονος συνελήφθη για τις οδομαχίες και τα επεισόδια που έλαβαν χώραστη Νέα Σμύρνη την Τρίτη. Και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έπειτά από τον -παρ'ολίγον θανάσιμο- τραυματισμό του 28χρονου αστυνομικού.

Οι κατηγορίες για τον συλληφθέντα

Σύμφωνα με πληροφοφίες της ΕΡΤ, ο 30χρονος Ελληνο-ιρακινός συνελήφθη την Τετάρτη σε αποθήκη στη Μαγούλα όπου κρυβόταν. Είχε ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, η οποία αξιοποίησε οπτικό υλικό στο οποίο φαινόταν ο δράστης χωρίς μάσκα. Στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε την στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό. Μεταφέρθηκε και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ο 30χρονος εργαζόταν ως αποθηκάριος στη Μαγούλα. Είναι οργανωμένος οπαδός μεγάλης ΠΑΕ και σεσημασμένος για μικροαδικήματα.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε επίσης σε βάρος άγνωστων δραστών που πήραν μέρος στον ξυλαδαρμό του αστυνομικού. Οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σωρεία κακουργημάτων. Όλοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι 7 από αυτούς που είναι κάτω των 18 ετών θα απολογηθούν στον ανακριτή ανηλίκων.


Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από τα επεισόδια 


Μια ιδιότυπη σύμπραξη χούλιγκαν από διαφορετικές ομάδες και αντιεξουσιαστών βλέπει η αστυνομία πίσω από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη.

Διαφαίνεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η σύμπραξη χούλιγκαν από τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές ομάδες του Λεκανοπεδίου, οι οποίοι άφησαν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν, όπως έγραψαν οι ίδιοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ενωθούν ενάντια στην αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είχαν προαναγγείλει τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις της Τρίτης κατά της αστυνομικής βίας, με αναρτήσεις σε ανοιχτές και κλειστές ομάδες στο Facebook.

Μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, δημοσιοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές φωτογραφίες από τα γεγονότα. Ακόμα και σε κάποιους λογαριασμούς στο εξωτερικό που δημοσιεύουν υλικό από επεισόδια στα γήπεδα αναπαρήγαγαν φωτογραφίες και βίντεο από τα όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ανατεθεί στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, έχουν συγκεντρωθεί και αξιοποιούνται ερασιτεχνικά βίντεο και μαρτυρίες ατόμων που βρέθηκαν στην περιοχή, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλοι συμμετέχοντες στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.