Στην «καρδιά» της Πολεμικής Αεροπορίας, στην ιστορική Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόϊ, πραγματοποιήθηκε η τελετή παραδόσεως – παραλαβής διοικήσεως του Διοικητή της Διοικήσεως Αεροπορικής Εκπαιδεύσεως (ΔΑΕ), μεταξύ δύο συμμαθητών, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη.

Ο πρώην Διοικητής Υποπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης (Τάξεως 1986 της Σχολής Ικάρων) παρέδωσε τα καθήκοντά του στον συμμαθητή του Υποπτέραρχο (Ι) Κωνσταντίνο Κελλάρη, προτού «κατέβει» στο ΓΕΑ όπου είναι πλέον ο νέος Υπαρχηγός αυτού.



Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, όπου τηρήθηκαν όλα τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υποπτέραρχος Χατζήρης, παλαιός F-104άρης και στη συνέχεια A-7άρης, είναι γιός του Αντιπτεράρχου (Ι) Χατζήρη, επίτιμου Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και το 1993, κατά την τελετή αποσύρσεως από την Πολεμική Αεροπορία του «Αστρομαχητή» F-104G Starfighter που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, έζησε μία ΜΟΝΑΔΙΚΗ αεροπορική στιγμή.

Τότε νεαρός αλλά παλαιός και έμπειρος Υποσμηναγός της 336 Μοίρας, είχε το μοναδικό όσο και εξαιρετικά σπάνιο παγκοσμίως ΠΡΟΝΟΜΙΟ, να πετάξει με ένα διθέσιο TF-10G αυτός ως κυβερνήτης και ο πατέρας του (παλαιός F-104άρης) στην πίσω θέση ως συγκυβερνήτης


, σε μία ανεπανάληπτη αεροπορική στιγμή.