Συνεχίζεται η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων, σε προσωπικό και είδη, προς τους σεισμόπληκτους και γενικότερα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς και πάντα επικουρικώς των προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έχουν τον πρώτο λόγο.

Πιο συγκεκριμένα:

---Συνεχίζει να λειτουργεί Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο, που συγκροτήθηκε από τις πρώτες στιγμές μετά το σεισμό, σε χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει το ΓΕΕΘΑ, στο στρατόπεδο «Σχοινά» στον Τύρναβο, παρέχοντας την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στη ΓΓΠΠ για την εκτέλεση του έργου της, ενώ την ίδια ώρα έχει διατεθεί προσωπικό σε ρόλους συνδέσμων για το συντονισμό των δράσεων ΓΓΠΠ και ΕΔ.

---Συνεχίζει να διαθέτει προσωπικό και των τριών Κλάδων, το οποίο συνδράμει στον συντονισμό, στη σίτιση, στην τοποθέτηση σκηνών και στη στέγαση, καθώς και στη φύλαξη των πληγέντων περιοχών.

---Παρέχει μερίδες φαγητού για σίτιση στα χωριά Δαμάσι, Ζάρκος και στο Δήμο Τυρνάβου.

---Προώθησε μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία εκστρατείας στις προαναφερθείσες περιοχές



---Έχουν τεθεί σε ετοιμότητα αμέσου δράσεως στην ευρύτερη περιοχή μηχανήματα του Μηχανικού.

---Προώθησε με μέριμνα της 1ης Στρατιάς υλικό σκηνοποιίας και εφόδια στις περιοχές των χωριών Δαμάσι,, Πραιτώρι,, Ζάρκος (Δήμου Φαρκαδώνας), Δήμο Τυρνάβου, Δήμο Ελασσόνας και χωριά Κρήνη και Γριζάνο του Δήμου Τρικάλων.

---Τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς για άμεση συνδρομή εφόσον απαιτηθεί.

---Τηρεί σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλότητας κτιρίων.

---Τέλος, μετά από σχετική εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κώστα Φλώρου, χορηγείται κατ’ εξαίρεση επιπλέον άδεια μέχρι 5 ημερών, στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό όλων των Κλάδων των ΕΔ, το οποίο υπηρετεί, κατάγεται ή έχει άμεσο συμφέρον στις πληγείσες περιοχές και έχει πληγεί η περιουσία του.