Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν υπάρχουν κρεβάτια ενώ αρχίζουν να εξαντλούνται και στις κλινικές. Τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό αριθμό ενώ οι διασωληνομένοι πιέζουν το σύστημα υγείας.

Τρομάζουν οι εισαγωγές
Η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει ασφυκτική. Μόνο χθες έγιναν άλλες 387 εισαγωγές εκ των οποίων οι 222 σε νοσοκομεία της Αττικής η οποία πολιορκείται από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, στον Ευαγγελισμό, χθες, εισήχθησαν 25 περιστατικά covid, ενώ στο Αττικό εισήχθησαν 55 περιστατικά covid.

Την ίδια ώρα τα λύματα προβληματίζουν τους ειδικούς αφού μέχρι σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί μείωση του ιικού φορτίου.

Εγγραφο του υπ. Υγείας για τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα

Κατ’ επείγον έγγραφο προς τις ιδιωτικές κλινικές με το οποίο τους ζητά καταγραφή των κλινών ΜΕΘ που θα διαθέσουν στο ΕΣΥ για non covid περιστατικά απέστειλε το υπουργείο Υγείας.

Το έγγραφο απεστάλη στο πλαίσιο της σύμπραξης του ΕΣΥ με τον Ιδιωτικό τομέα που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας.

«Κρας τεστ» για τα μέτρα το Σαββατοκύριακο

Επιστήμονες και κυβέρνηση περιμένουν να δουν κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης.

Σε συνάρτηση με την εικόνα από τα νοσοκομεία θα δείξουν εάν την προσεχή Παρασκευή θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το «άνοιγμα» κάποιων δραστηριοτήτων – όπως το λιανεμπόριο.

Μπλόκα και έλεγχοι

Η ελληνική Αστυνομία που έχει επιφορτιστεί με τους ελέγχους για την εφαρμογή των νέων μέτρων βρίσκεται στους δρόμους με δεκάδες μπλόκα σε ολόκληρη την χώρα 24ωρες το 24ωρο.

Οι έλεγχοι να είναι προς το παρόν ήπιοι καθώς πολλοί πολίτες δεν έχουν ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για τις αλλαγές στα SMS.