coronavirus-ellada-kroysmata-nosokomeia
Ελλάδα

Κοροναϊός – Αισιοδοξία από Καπραβέλο: Ο Μάρτης τελευταίος μήνας της νόσου

Υπέρ του προσεκτικού ανοίγματος όλων των δραστηριοτήτων τάχθηκε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Το ‘άνοιγε κλείσε’ μάς οδηγεί σε μικρές ή μεγάλες εκρήξεις» προειδοποίησε.

«Ο Μάρτης θα είναι ο τελευταίος μήνας της νόσου, θα αρχίσει η ύφεση μετά το Μάρτη – Απρίλη, αλλά πρέπει να αλλάξουν τα πάντα να στοχεύσουμε τη νόσο με ενίσχυση του ΕΣΥ για την εκρίζωση του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προβληματισμός για τις μεταλλάξεις
«Φόβος και τρόμος μας είναι οι μεταλλάξεις» ανέφερε πάντως ο γιατρός. Μέχρι στιγμής, εξήγησε, τα εμβόλια κυνηγάνε τον ιό, και τον έχουν καταφέρει, όμως οι μεταλλάξεις συνεχίζονται, και ο φόβος είναι μήπως η μετάλλαξη κερδίσει το εμβόλιο, γιατί τότε θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή…

«Η επιστήμη θα προσαρμοστεί αλλά θα πάρει χρόνο, καλό είναι να αποφεύγουμε τη διασπορά και να ελέγξουμε τις αλυσίδες μετάδοσης για να μπορέσουμε τελικά να εκριζώσουμε τον ιό» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καπραβέλος.

«Ένας από τους λόγους που ο κοροναϊός είναι ψηλά είναι οι υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις, αλλά δεν καταφέραμε και να ελέγξουμε την κινητικότητα και τους συνωστισμούς, είτε αυτό λέγεται παρέα, είτε ΜΜΜ».

Όπως ανέφερε ο κ. Καπραβέλος «δεν είχαμε πίεση χθες στην εφημερία μου δεν έχει σχέση το τρίτο κύμα με το δεύτερο που βιώσαμε. Η πίεση στο ΕΣΥ είναι ελεγχόμενη, θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε γρήγορα για να μπούμε στην τελευταία φάση ύφεσης της νόσου όπου πρέπει να αλλάξει η στρατηγική μας να σταματήσουμε να περιορίζουμε τα ανθρώπινη δραστηριότητα να μείνουν όλα ανοιχτά, και να δώσουμε βάση στο υγειονομικό σύστημα να εκριζώσει τον ιό… Δε θα φτάσουμε στο σημείο μηδέν».

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα