Δεν λέει να δείξει σημάδια σταθεροποίησης η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα μας και η ανησυχία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και της ιδίας της κυβέρνησης, αλλά και των πολιτών, εντείνεται.

Έτσι, μεγάλη είναι η αύξηση των ημερησίων νέων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, τα οποία ανακοίνωσε για μόλις ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ). Τα νέα ημερήσια κρούσματα του νέου κοροναϊού έφτασαν τα 2.215 για όλη τη χώρα την Παρασκευή, έναντι των 1.790 για την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Μάλιστα, διενεργήθηκαν την Παρασκευή 56.061 διαγνωστικά μοριακά και rapid tests και ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε αισθητά στο 3,95%, έναντι του 3,54% για την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Δηλαδή, για άλλη μία ημέρα ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο συμβατικό όριο ασφαλείας του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το 4%...

Την ίδια στιγμή, «φρένο» στη διαρκή και μεγάλη αύξηση των διασωληνωμένων δείχνει το δελτίο του ΕΟΔΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι ασθενείς με νόσο COVID – 19 έφτασαν την Παρασκευή τους 451, έναντι των 449 για την Πέμπτη, ενώ στους 1.398 αυξήθηκαν αισθητά οι ασθενείς που έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 32 συνάνθρωποί μας έχασαν την Παρασκευή τη μάχη για τη ζωή τους από επιπλοκές του κοροναΪού, με το σύνολο των θανάτων να έχει φτάσει τους 6.664.