Από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο».

Πιο αναλυτικά ο υφυπουργός δήλωσε ότι από την έναρξη της πανδημίας, τα δεδομένα αλλάζουν. «Μέχρι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας ότι αυτές οι περιοχές μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο».

Παράλληλά, όπως είπε η ένταξη της Λάρισας στο «βαθύ κόκκινο» αναστέλλεται, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή. «Στην Λάρισα αναστέλλεται η ένταξη στο ‘βαθύ κόκκινο’ όπως είχαμε ενημερώσει, λόγω της αυξημένης σεισμικής δραστηριότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Μια ανάσα από το «βαθύ κόκκινο»

Επιπλέον, ο υφυπουργός τόνισε πως η κατάσταση οριακή σε Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Καβάλα, Ημαθία, Σέρρες, Κιλκίς, Ζάκυνθο, Χανιά και Ρέθυμνο.

«Γι’ αυτό εφιστούμε την προσοχή και απευθύνουμε έκκληση για τήρηση των μέτρων» υπογράμμισε.

«Οι μεταλλάξεις επιβαρύνουν την κατάσταση σε όλη τη χώρα. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις μετακινήσεις μας. Να μένουμε σπίτι και μόνο αν υπάρχει πραγματική ανάγκη», ανέφερε ο υφυπουργός.

Στην ενημέρωση συμμετείχε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Τι αλλάζει σε ΚΤΕΟ και γάμους

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως για τα ΚΤΕΟ δεν ισχύουν οι περιορισμοί στο SMS 2. Απαιτείται εφεξής αποστολή SMS με κωδικό 2 και αποδεικτικό του ραντεβού.

Επιπλέον, επιτρέπεται τελικά η τέλεση γάμων, ενώ προχθές είχε ανακοινωθεί πως αναστέλλονται, αλλά αυστηρά με την παρουσία έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Παρακολουθείστε την ενημέρωση: