Τη διατήρηση των ίδιων μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού, που ίσχυσαν για την κατάταξη των στρατευσίμων οπλιτών με την 2021A’, θα ισχύουν και για τους συναδέλφους τους που θα καταταγούν με την επόμενη 2021Β’ ΕΣΣΟ, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στο Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης.

Τα μέτρα που ίσχυσαν και εξακολουθούν να ισχύουν και για την 2021Β’ΕΣΣΟ του ΣΞ και της ΠΑ είναι τα εξής:

Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό ΠΡΙΝ καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, για να εκδοθεί σχετική γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατατάξεώς τους, μετά την ίασή τους.

Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικώς και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο ειδικό χώρο στο στρατόπεδο μέχρι την ίαση τους.

Στο θέμα της μετακινήσεως των προς κατάταξη οπλιτών, το σημείωμα κατατάξεως αποτελεί αποδεικτικό για την αναγκαιότητα της μετακινήσεώς τους και των γονέων τους, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να τους συνοδεύουν. Στα ΣΥΠΟ θα επιδίδεται στους γονείς των κατατασσομένων «βεβαίωση κατάταξης» των γιών τους, ως δικαιολογητικό επιστροφής στην μόνιμη κατοικία τους.

Στο πλαίσιο των μέτρων προλήψεως για την αποφυγή διαδόσεως της πανδημίας του κορονοϊού, εφίσταται από το ΓΕΕΘΑ η προσοχή των υπόχρεων σε στράτευση ως προς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά κυρίως ως προς την αποφυγή συμμετοχής σε εκδηλώσεις συνωστισμού και συγχρωτισμού τις τελευταίες ημέρες πριν από την κατάταξη.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάταξη στο Στρατό Ξηράς των στρατευσίμων της 2021Β’ ΕΣΣΟ θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-19 Μαρτίου 2021, ενώ όσοι στο παρελθόν πήραν αναβολή κατατάξεως για λόγους υγείας, παρουσιάζονται το διάστημα 8-11 Μαρτίου 2021.

Στην Πολεμική Αεροπορία η κατάταξη θα γίνει στις 8 Μαρτίου 2021 στην Τρίπολη, για όσους στρατεύσιμους  έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι/2 έως Ι/4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων καις 8-9 Μαρτίου για όλους τους άλλους στρατεύσιμους, όλων των στρατολογικών γραφείων της χώρας.