Με διαφορά 13,1 % προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικρατεί κατά κράτος του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση Κουφοντίνα και την καλεί να μην υποχωρήσει.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:

ΝΔ 35,6 %
ΣΥΡΙΖΑ 22,5%
ΚΙΝΑΛ 5, 7%
ΚΚΕ 4,6 %
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5 %
ΜΕΡΑ 25 3,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2, 7%
ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 20,9 %



Καταλληλότητα πρωθυπουργού

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ποσοστό 25,7 % ο Αλέξης Τσίπρας (διαφορά 14,2%), κρατώντας σταθερή τη διαφορά που υπάρχει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Αξιολόγηση για τη διαχείριση της πανδημίας



Εμβολιασμοί

Το 58% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, βλέπει με «καλό μάτι» την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, με το ποσοστό εβδομάδα με την εβδομάδα να αυξάνεται όλο και περισσότερο.



Σε σχέση με τη διαχείριση της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται πως οι πολίτες διαφωνούν με τους εκατέροθεν χειρισμούς, σε ένα ζήτημα το οποίο έχει διχάσει την κοινή γνώμη.



Αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος Κουφοντίνα από την κυβέρνηση επίσης η στάση των πολιτών είναι πολύ θετική, ενώ πολύ αρνητική είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη υπόθεση η «δημοφιλία» σε σχέση με τη στάση της.



Αναφορικά με το αν πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα του Κουφοντίνα, η κοινή γνώμη είναι σαφής, τονίζοντας πως δεν πρέπει να γίνει δεκτό το οποιοδήποτε αίτημα του τρομοκράτη της 17Ν