O Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Live News» για την πορεία της πανδημίας, τόνισε την ανησυχητική  αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, ζητώντας αυστηροποίηση των μέτρων στην συμπρωτεύουσα.

Ανησυχία για τη Θεσσαλονίκη

Αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου των λυμάτων της Θεσσαλονίκης καταγράφονται μέρα με τη μέρα Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου υπάρχουν καθημερινές μετρήσεις που γεννούν ανησυχία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε «δύο συγκρίσιμες τιμές» την τιμή της Δεύτερας και της Τρίτης, 1/03 και 02/03 σε σχέση με την τιμή της Παρασκευής και της Κυριακής που μας πέρασε υπήρχε αύξση κατά 10%.

«Οι τιμές της περασμένης Δευτέρας και Τρίτης δηλαδή 22 και 23 φεβρουαρίου σε σχέση με αυτή τη Δευτέρα και Τρίτη έχουμε μια άνοδο 50%., πρόσθεσε. » Άρα μέσα σε μία εβδομάδα, σε 7 μέρες, εντοπίζεται 50% μεγαλύτερη αύξηση ιικού φορτίου.

«Αναλογιζόμενοι την κακιά εμπειρία του Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με την παρουσία των μεταλλαγμένων μορφών του ιού, σε συνδυασμό με αυτήν την σταδιακή αύξηση, καταδεικνύεται επίσης η αύξηση του αριθμού των θετικοποιημένων συμπολιτών μας, άρα αύξηση του συστήματος, επομένως σε αυτήν την χρονική περίοδο θεωρώ επιβεβλημένη την αυστηροποίηση των μέτρων», τόνισε κλείνοντας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: