Έρευνα στο σπίτι, το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα του Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς και στο σπίτι του αδερφού του, Γιάννη, έγινε χθες το μεσημέρι, μετά από εντολή για αυτοψία που έδωσε ο εισαγγελέας.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του έξω από τη φυλακή Τριπόλεως μετά την επίσκεψή του στον εντολέα του. «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει πληροφορηθεί τις ενέργειες να γίνει αυτοψία στο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο για να μας υποδείξει ο καταγγέλλων πού έγινε ο βιασμός. Θεωρούμε ότι θα γίνει δεκτή η αίτηση. Αν δεν γίνει, θα δείχνει προκατάληψη. Επίσης, έχω ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον καταγγέλλοντα στον τόπο του φερόμενου βιασμού.

Σε ό,τι αφορά στην εντολή για αυτοψία, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε: «Του κοινοποιήθηκαν τέσσερις κλήσεις ότι στις 3 θα γίνει αυτοψία, ενώ είναι κρατούμενος. Αυτοψία θα γίνει στη μηχανή του, στο σπίτι του, στο σπίτι του αδερφού του και στον υπολογιστή του. Είμαι ευτυχής που θα γίνει, αλλά δεν ξέρω πώς θα γίνει. Δεν θέλω να πιστέψω ότι γίνεται για το θεαθήναι».

Η αυτοψία έγινε τελικά χθες το μεσημέρι παρουσία του αδερφού του σκηνοθέτη, Γιάννη Λιγνάδη, και όπως δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στην «ΟΝ Time», δεν βρέθηκε τίποτα επιβαρυντικό για τον πελάτη του, ενώ τόνισε ότι δεν πήραν τίποτα από το εσωτερικό του σπιτιού. «Αυτό ήταν άλλη μία ικανοποίηση για μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε επίσης ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα κάνει μηνύσεις και αγωγές σε όσους τον οδήγησαν στη φυλακή. «Και θα κάνω κι εγώ εναντίον όλων όσοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά και να με παρουσιάσουν ως δικηγόρο παιδόφιλων βιαστών, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ηθοποιοί, σε σάιτ ή μέσω αναρτήσεων».

Νωρίτερα, σε ό,τι αφορά στην εντολή για έρευνα, ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του διαμαρτυρήθηκε, καθώς ούτε ο εντολέας του ούτε ο ίδιος δεν μπορούσαν να παρίστανται στις έρευνες και ζητούσε την αναβολή τους και τον ορισμό νέας ημερομηνίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time