Στη Λάρισα μετέβη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συνοδεύοντας αρμόδιο κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να εξετάσουν εκ του σύνεγγυς την κατάσταση μετά τον ισχυρότατο σεισμό που συγκλόνισε σήμερα την περιοχή.

Ταυτοχρόνως οι Ένοπλες Δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας αλλά και της Θεσσαλίας έχουν τεθεί σε συναγερμό με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση, αφενός για να διαπιστώσουν σε πρώτο χρόνο αν στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν πρόβλημα εξαιτίας του σεισμού (που δεν έχουν) και σε δεύτερο χρόνο να συνδράμουν την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία σε ο,τιδήποτε τους ζητηθεί.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος της παρουσίας εκεί και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος αυτή την ώρα επιστρέφει στο γραφείο του, προκειμένου να συντονίσει άμεσα και πέρα από «γραφειοκρατίες» τη συμβολή των ΕΔ, αν και όποτε τους ζητηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που συνεδρίαζε από το πρωί για τις τακτικές και έκτακτες κρίσεις στο Στρατό Ξηράς, διέκοψε τη συνεδρίασή του αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο σεισμός, προκειμένου να ενημερωθεί ο Αρχηγός ΓΕΣ και τα μέλη του, ο οποίος ακολούθως μίλησε με τον υποδιοικητή της Στρατιάς στη Λάρισα, αφού ο νέος Διοικητής της ο Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας είναι στην Αθήνα για τις κρίσεις ως μέλος του ΑΣΣ. Αναλόγως της εξελίξεως της καταστάσεως στη Λάρισα και στη Θεσσαλία είναι σοβαρό ενδεχόμενο ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς να μεταβεί και αυτός στην έδρα του Σχηματισμού του.

Ήδη τρία ελικόπτερα UH-1H Huey από το 1ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (1ο ΤΕΑΣ) έχουν πετάξει πάνω από τις πληγείσες περιοχές και έχουν φωτογραφίσει τα σημεία που επλήγησαν, ενώ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλες οι μονάδες Μηχανικού της Θεσσαλίας και έχουν ήδη συγκεντρωθεί σκηνές, κουβέρτες, μαγειρεία εκστρατείας κλπ, αν τυχόν απαιτηθεί να διατεθούν άμεσα για όσους κατοίκους έχουν ανάγκη για το βράδυ.