Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τόνισε μεταξύ άλλων  τη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και την ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

«Είναι αναγκαία πιο σοβαρά μέτρα»

«Πρέπει να λάβουμε πιο σοβαρά μέτρα είναι δεδομένο, το καταλαβαίνουμε όλοι. Είναι δεδομένο ότι πραγματικά υπάρχει πολύ μεγάλη διασπορά του ιού» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας ότι στην Κρήτη υπάρχει 100% επικράτηση του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, ενώ και στην Αθήνα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη της βρετανικής μετάλλαξης. «Και βεβαίως η δυναμική για την ανάπτυξη είναι πολύ μεγάλη, με δεδομένο ότι στην Αττική έχουμε τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή δεξαμενή» υποστήριξε ο καθηγητής του ΑΠΘ, τονίζοντας ότι τα νέα μέτρα είναι αναγκαία.

«Αν το lockdown γίνει όπως τον Μάρτιο του 2020, που ήμασταν πολύ σοβαροί σε αυτό, συνετοί σαν κοινωνία, το εφαρμόσαμε πολύ καλά όχι 100%, αλλά το εφαρμόσαμε πολύ καλά συγκριτικά με το τι κάνουμε τώρα, τότε μπορεί να είναι αρκετές οι δύο εβδομάδες» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: