Δε θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα, καθώς είναι πολύ πιθανό να έρθουν ακόμη και αλλαγές στον κωδικό «6» για τις μετακινήσεις, λόγω
Με την Αττική «στο κόκκινο», τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν και τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό να έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα, η επιλογή της παράτασης του lockdown αποτελεί μονόδρομο για την κυβέρνηση.

Mε το βλέμμα στο Πάσχα

Η εντολή είναι ξεκάθαρη για αυστηροποίηση των ελέγχων, ιδιαίτερα το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο στόχαστρο βρίσκεται η Τσικνοπέμπτη στις 4 Μαρτίου αλλά και η Καθαρά Δευτέρα στις 15 Μαρτίου, όπου αναμένεται να υπάρξει μεγάλη κινητικότητα, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στους ειδικούς και ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι προτάσεις για περιορισμούς στην χρήση του κωδικού «6» που αφορά στη μετακίνηση για σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο.

Άγνωστο παραμένει επίσης και για το τι θα γίνει στις 25 Μαρτίου όπου είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Οι ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για την παρέλαση, η οποία ωστόσο μπορεί να γίνει χωρίς κόσμο και καλεσμένους.

Η ημερομηνία ορόσημο παραμένει το Πάσχα στις 2 Μαΐου, όπου ο εμβολιασμός σε συνδυασμό με τη βελτίωση του καιρού, ίσως αποτελέσουν και την αρχή του τέλους της πανδημίας όπως άλλωστε προσδοκά και έχει δηλώσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ήδη, στη χώρα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, το επόμενο χρονικό διάστημα οι εμβολιασμοί θα επιταχυνθούν.

Έκτακτη σύσκεψη αύριο

Σε έκτακτη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, με τη συμμετοχή του υπουργείου υγείας, του ΕΟΔΥ και επιστημόνων, θα «κλειδώσουν» τα μέτρα με τα οποία θα πορευτούμε τις 2 τελευταίες εβδομάδες του lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο τραπέζι σχέδιο αλλαγής των μετακινήσεων, με το πρώτο μέτρο τις αλλαγές στα SMS.

Ο κωδικός «6» θα ισχύει κανονικά, ωστόσο θα απαγορεύονται οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο και ΜΜΜ σε άλλους δήμους, ενώ προς κατάργηση βαίνει το «4», η παροχή δηλαδή βοήθειας σε τρίτους. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα απαγορευτούν, ενώ επανεξετάζεται η απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00.

Δείτε το σχετικό βίντεο: