Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «LIVE NEWS» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ατμόσφαιρα στα νοσοκομεία είναι πολεμική», υπογραμμίζοντας ότι είναι κάτι που είχε φανεί στο β’ κύμα της πανδημίας, ωστόσο είχε αποτραπεί στο α’ κύμα.

Μικρότερος ο αριθμός των διασωληνώσεων

«Το θετικό είναι ότι ο ρυθμός αύξησης των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι μικρότερος» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στην έγκαιρη λήψη των περιοριστικών μέτρων. «Τα μέτρα αυτή τη φορά εφαρμόστηκαν όσο ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν χαμηλός» συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι «πρέπει να επιμείνουμε και να υπομείνουμε, κυρίως να ξεπεράσουμε την κούρασή μας». «Αν δούμε τι κάνουν οι χώρες που βρίσκονται πάνω από εμάς, δεν κάνουν κάτι παραπάνω, απλά το κάνουν με πιο αυστηρό τρόπο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Δείτε το σχετικό βίντεο: