Με μία διάσημη Ομηρική φράση, που αποδίδεται στον Έκτορα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δεν «ξέχασε» την επέτειο της συμπληρώσεως ενός έτους από την έναρξη του υβριδικού πολέμου από πλευράς της Τουρκίας στον Έβρο με την «εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού.

«Έβρος 2020. Εις οιωνός άριστος. Αμύνεσθαι περί Πάτρης» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Αρχηγός και δεν χρειαζόταν να προσθέσει απολύτως τίποτα επιπλέον.

Προχθές εξάλλου, την Παρασκευή, ο ίδιος μιλώντας στη διάρκεια της τελετής του «απολογισμού πεπραγμένων» των Ενόπλων Δυνάμεων για το 2020 είχε αναφερθεί στον υβριδικό πόλεμο από πλευράς της Τουρκίας στον Έβρο, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως ένα από τους τέσσερις «πυλώνες» δράσεως και επιτυχίας από πλευράς των ΕΔ για το 2020, χαρακτηρίζοντάς της ως «επιτυχημένη απόκρουση» («Η επιτυχημένη απόκρουση της απόπειρας εισόδου παράνομων μεταναστευτικών ροών στην ελληνική επικράτεια, τόσο από τη συνοριογραμμή του Έβρου, όσο και από τις μικρασιατικές ακτές προς τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, κατόπιν κεντρικής τουρκικής παρότρυνσης και καθοδήγησης».