Στις 15 Απριλίου θα ανοίξει η εστίαση σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό επιτελείο μετά την παράταση του lockdown, ενώ το λιανεμπόριο στις 16 Μαρτίου.

Με άρθρο του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο Πρωθυπουργός κάνει το δικό του θετικό όπως σημειώνει απολογισμό στον ένα χρόνο από την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος της πανδημίας. Όπως σημειώνει ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας έμεινε όρθιος για να προσθέσει ότι απομένουν λίγα βήματα πριν το οριστικό άνοιγμα.

«Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη τη χώρα. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κοροναϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην Ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας.»

Με πρώτο το λιανεμπόριο, ένας ένας οι υπουργοί, προαναγγέλλουν το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας αμέσως μετά τις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά οι ειδικοί προσανατολίζονται στην επιλογή να δοθεί προτεραιότητα στο λιανικό εμπόριο έναντι των σχολείων, που θα ακολουθήσουν όταν τα κρούσματα μειωθούν ακόμη περισσότερο.

Οι κάτοικοι όπως λένε βρίσκονται σε απόγνωση, αφού λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων έχουν υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: