Με ομόφωνη Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ),  εγκρίθηκε η πρόταση του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας για την αναγόρευση του Καθηγητή, Ηλία Μόσιαλου, ως Επίτιμου Διδάκτορά του.

Τα συγκινητικά λόγια του πρύτανη

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Παναγιώτης Καλδής ανέφερε ότι αποτελεί μια από τις ιδιαίτερα ευχάριστες ακαδημαϊκές στιγμές για το Ίδρυμα, αφού ο Ηλίας Μόσιαλος είναι εξέχουσα διεθνής προσωπικότητα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και της Πολιτικής Υγείας και συνεχώς προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, τόνισε ότι, η ένταξη του Ηλία Μόσιαλου στο δυναμικό του ΠΑΔΑ, μέσα από τη συγκεκριμένη τιμητική διάκριση καταδεικνύει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και τις προοπτικές του Ιδρύματος. Ακόμη, εξήρε την επιστημονική προσφορά του Ηλία Μόσιαλου από την άμισθη θέση ως κεντρικού εκπροσώπου της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ Καθηγητής Γιώργος Ντουνιάς αναφέρθηκε στο πλούσιο ακαδημαϊκό έργο του, τονίζοντας τα ακόλουθα.