Σχεδόν άδεια από ασθενείς με νόσο COVID – 19 είναι το νοσοκομείο Λάρισας και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ ο υψηλός αριθμός ημερησίων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, ο οποίος καταγράφεται καθημερινά στα επιδημιολογικά δελτία του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), προέρχεται κυρίως από τον καταυλισμό, που βρίσκεται επτά με οκτώ χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα και τελεί εδώ και πολύ καιρό υπό καθεστώς καραντίνας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο parapolitika.gr ο ορθοπαιδικός χειρουργός του νοσοκομείου Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας, η τελευταία γενική εφημερία του ιδρύματος είχε ελαφρώς αυξημένες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Κώστας Μπαργιώτας, «εκεί που είχαμε 5 – 6 εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εφημερίας εισήχθησαν 13 ασθενείς με νόσο COVID – 19. Είναι λίγο ανησυχητικό αυτό το στοιχείο, αλλά τα δύο νοσοκομεία της πόλης μας παραμένουν σχεδόν άδεια από ασθενείς με νόσο COVID – 19. Είναι ήσυχα τα πράγματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Παρασκευή 56 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στη Λάρισα, έναντι 41 για την Πέμπτη, 47 για την Τετάρτη, 44 για την Τρίτη, 31 για τη Δευτέρα και 35 για την περασμένη Κυριακή, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, απηύθυνε το απόγευμα της Παρασκευής ειδική ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους του δήμου Λάρισας, αλλά και του δήμου Βόλου, προκειμένου να τηρούνται με αυστηρότητα και ευλάβεια τα μέτρα προστασίας από τον νέο κοροναϊό, έτσι ώστε να μην υποχρεωθούν οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας να επιβάλλουν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στους δύο δήμους.