O δικηγόρος του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε τις επόμενες κινήσεις που θα ακολουθήσει ως υπερασπιστική γραμμή, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την αθωότητά του.

Θα ζητήσω διακοπή της προσωρινής του κράτησης

«Μονόδρομος. Θα ενισχύσουμε ακόμα τα στοιχεία που έχουμε, τα οποία αντιπαραβάλουμε στα στοιχεία της κατηγορίας. Θα εξετάσουμε μάρτυρες που θα ενισχύσουν τα άλλοθι του κ. Λιγνάδη για τα δύο αδικήματα που κατηγορείται. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία για την καταγγελία για τον Αύγουστο 2010 για τις 10 μέρες. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και για τον υπόλοιπο μήνα του 2010. Δεν ήταν στην Αθήνα ούτε μια μέρα τον Αύγουστο του 2010» σημείωσε ο κ. Κούγιας. Είπε μάλιστα ότι προτίθεται να ζητήσει προσωρινή διακοπή της κράτησης του κ. Λιγνάδη.

«Θα ζητήσω να διακοπεί η προσωρινή του κράτηση. Κονιορτοποιήθηκε το κατηγορητήριό του εντελώς» υπογράμμισε. « Υπάρχουν στοιχεία και πολλοί σημαντικοί μάρτυρες και για την καταγγελία του 2015. Όλο τον Αύγουστο του 2015 ήταν στην Ιθάκη ο Δημήτρης Λιγνάδης» πρόσθεσε.

Δεν αποδεικνύεται κάποια πράξη βιασμού

«Πώς να δεχθεί κάποιος και να πιστέψει έναν που μένει μόνιμα στο Βερολίνο, ένα στην Σουηδία και έναν που πηγαινοέρχεται στην Αίγυπτο, χωρίς κανένα στοιχείο, που ισχυρίζεται πράξη βιασμού, την οποία δεν αποδεικνύει με τίποτα», συνέχισε. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια δύο είναι οι επιλογές. «Είτε προσφυγή και ενίσχυση της δικογραφίας, με νέα αποδεικτικά στοιχεία. Αφού τα κάνουμε αυτά να κάνουμε νέα αίτηση στην ανακρίτρια. Η άλλη επιλογή είναι να κάνουμε προσφυγή. Δεν έχω επιλέξει ακόμα ποια από τις δύο πράξεις θα επιλέξω».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισής του, ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν «πολύ ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος». «Μου είπε ότι έκανα μεγάλη προσπάθεια. Ξέρει ότι στόχος ήταν αυτός. Καμία εξυγίανση δεν θα γίνει στο θέατρο».

Δείτε το σχετικό βίντεο: