Μηνύσεις και αγωγές εναντίον όλων όσων δημόσια επικαλούνται «γνώση» για πράξεις Λιγνάδη σε βάρος ανηλίκων, χωρίς όμως να προσέρχονται στη Δικαιοσύνη, προανήγγειλε ο δικηγόρος του διωκόμενου σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος».

O κ. Κούγιας, έκανε λόγο για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, της υπεράσπισης «ενός ανθρώπου που έχει διασυρθεί και καταδικαστεί ήδη σε λαϊκό δικαστήριο», και πρόσθεσε: «Είμαστε μια χώρα μέλος της ΕΕ, η οποία έχει νομοθετήσει το τεκμήριο αθωότητας. Αυτό οφείλουν να το σέβονται όλοι είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι μηνυτές, είτε είναι δημοσιογράφοι, είτε είναι πολιτικοί, αλλιώς διαπράττουν αδίκημα. Να σας πω ότι ο εντολέας μου -και θα τον συμβουλεύσω και το έχουμε συμφωνήσει- θα στραφεί εναντίον όλων, οι οποίοι τον προκαταδίκασαν, όποιος κι αν είναι αυτός και θα τον μηνύσει και θα ζητήσει και αποζημίωση. Το βέβαιον είναι ότι η αλήθεια μιας υποθέσεως είναι η αλήθεια της δικογραφίας. Όλα τα άλλα είναι ατμόσφαιρα».

«Να σας πω ότι και εγώ βομβαρδίστηκα στην αρχή. Γι αυτό κράτησα μια απόσταση. Είπα να διαβάσω τη δικογραφία, ότι υπάρχουν 41 καταθέσεις, υπάρχουν παιδιά που αυτοκτόνησαν, που πήγαν να αυτοκτονήσουν, όπως άκουγα τον δικηγόρο της άλλης πλευράς και πήρα τη δικογραφία χθες και είναι 9 φύλλα. Είναι οι μηνύσεις των δυο που δεν εμφανίστηκαν οι ίδιοι αλλά της έκαναν δια δικηγόρου. Ο ένας είναι στη Σουηδία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ούτε ξέρουμε ποιος είναι. Ο άλλος είναι ένας Αιγύπτιος. Και μια κυρία 42 ετών δηλώνει αθεράπευτα ερωτευμένη με τον κ. Λιγνάδη, η οποία είχε και σχέση κιόλας. Πήγαινε με τον κ. Λιγνάδη και έκανε έρωτα και άκουσε λέει ότι πήγαινε και με μικρούς. Αυτή είναι η δικογραφία. Δεν υπάρχουν ούτε τα 41 θύματα, ούτε υπάρχουν άλλες καταθέσεις, ούτε υπάρχουν παιδιά μου καταθέτουν ότι μου έκανε αυτό και πήγα να αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχουν», δήλωσε επιπρόσθετα.

Στην παρατήρηση ότι ενδέχεται να μεγαλώσει η δικογραφία καθώς υπάρχουν πολλές δημόσιες μαρτυρίες ανθρώπων, γειτόνων και καλλιτεχνών που προφανώς πρέπει να κληθούν να καταθέσουν και οι οποίοι δηλώνουν ότι «άκουγαν» «καταλάβαιναν» «έβλεπαν» «ήξεραν» επί 20 και 25 χρόνια και μάλιστα κάποιοι έχουν προτρέψει θύματα να μιλήσουν, ο κ. Κούγιας απάντησε: «Θα ήταν πολύ καλό να κληθούν, να έρθουν να ορκιστούν για να αντιμετωπίσουν και τη μήνη του κ. Λιγνάδη και της Δικαιοσύνης. Οποιοσδήποτε έχει εμφανιστεί, όποιος λέει “ξέρω εκείνο, ξέρω το άλλο”, όλους αυτούς, όπως καταλαβαίνετε, θα τους μεταχειριστούμε όπως πρέπει. Όλους όσους βγήκαν και είπαν ξέρω… κάνω, θα τους μηνύσουμε! Κι ας έρθουν να αντιμετωπίσουν, μέσω της δικαιοσύνης, αυτή τη μήνη του κ. Λιγνάδη και της νομικής του εκπροσωπήσεως».