«Η απεργία δίψας που ξεκίνησε ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα αποβεί άσχημα για την πορεία της υγείας του», εκτίμησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η πρόεδρος των
νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι «οι γιατροί δεν μπορούν να παρέμβουν ακόμα και αν απειλείται η ζωή του, από τη στιγμή που είναι ενήλικας».

Παράλληλα ανέφερε πως κανένας γιατρός δεν αφήνει κάποιον να πεθάνει.

Για ενδεχόμενη παράταση του lockdown στην Αττική, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ σημείωσε πως «θα κριθεί την Παρασκευή και αφού ληφθούν υπόψιν οι δείκτες και ο αριθμός κρουσμάτων και νοσηλευομένων στις απλές κλίνες».

Ακόμη τόνισε ότι «από την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου».

Για την εστίαση είπε πως είναι νωρίς να γίνεται συζήτηση για το άνοιγμα της, ενώ τόνισε πως «το Πάσχα θα γίνει με μέτρα».

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1

 Αναφορικά με την απεργία δίψας του κ. Κουφοντίνα η κ. Παγώνη τόνισε: «Έχει το δικαίωμα βάσει του νόμου να αποφασίζει ο ίδιος για τον εαυτό του, υπάρχουν ειδικές νομοθεσίες που δεν μπορούν να παρέμβουν οι γιατροί, αυτό σημαίνει όμως ότι τα πράγματα για την υγεία του θα αποβούν πάρα πολύ άσχημα. Οι γιατροί δεσμεύονται από την επιλογή του, ο κάθε άρρωστος όταν είναι ενήλικας έχει δικαίωμα να αποφασίζει οπότε οι γιατροί δεν μπορούν να παρεμβαίνουν. Ακόμα και αν απειλείται η ζωή του οι γιατροί δεν μπορούν να παρέμβουν.

Οι γιατροί κανέναν άνθρωπο δεν αφήνουμε να πεθάνει. Για τους γιατρούς οποιοσδήποτε μπαίνει στο νοσοκομείο σημαίνει ότι είναι ασθενής. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε ονοματεπώνυμο ούτε τίποτα, ασθενής είναι. Οι γιατροί θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα υπηρεσίας και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει ο εισαγγελέας. Ούτε ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει γιατρούς».

Αναφορικά με το  lockdown ανέφερε: «Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή να δούμε πως είναι οι δείκτες και οι παράμετροι και ιδιαίτερα ο  αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σταθερότητα, αν έχουμε μειώσεις αυτές τις μέρες πιστεύω και επειδή υπάρχει μια μεγάλη πίεση και ψυχολογική και  οικονομική θα πρέπει σταδιακά από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν να γίνονται κάποια πράγματα όσον αφορά τα καταστήματα και όσον αφορά τα παιδιά στο Δημοτικό και τα Νήπια». 

Για την εστίαση η κ. Παγώνη σχολίασε πως: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Και το Πάσχα θα γίνει με μέτρα, με μάσκες, με αποστάσεις, χωρίς να είναι πολύς κόσμος. Χωρίς να πάμε στα χωριά μας. Θα είναι με μέτρα γιατί δεν θα έχουμε φτάσει στο 60% τους εμβολιασμούς».