Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με τις καταγγελίες κατά ανθρώπων του θεάτρου να πέφτουν βροχή.

Μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχει μπει και δεύτερος γνωστός ηθοποιός, για τον οποίο έχει κατατεθεί μήνυση.

Καταθέτει ο πρόεδρος του ΣΕΗ

Μια εξαιρετικά σημαντική κατάθεση θα δώσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, στον εισαγγελέα που χειρίζεται και την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να καταθέσει τους φακέλους που έχει συλλέξει το ΣΕΗ στο πλαίσιο των πειθαρχικών διαδικασιών του Σωματείου.


Μέσα στους φακέλους, βρίσκονται ονόματα κορυφαίων Ελλήνων πρωταγωνιστών, καθώς και το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη, που καταγγέλλονται για υποθέσεις σεξουαλικής βίας.
Οι εισαγγελικές Αρχές θα επικεντρωθούν σε αξιόποινες πράξεις που είναι ακόμα ενεργές ποινικά.

«Καταπέλτης» το ένταλμα σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη

Στοιχεία -«φωτιά» έχουν συγκεντρώσει οι δικαστικές αρχές για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Μετά από ενδελεχή και μεθοδική έρευνα η ανακρίτρια συμφώνησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, κρίνοντας πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις τέλεση εκ μέρους του, του αδικήματος του βιασμού κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμα σύλληψης επισημαίνεται η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων, οι οποίοι ήταν κυρίως αλλοδαποί.

Στη κρίση των δικαστικών αρχών για την έκδοση εντάλματος βάρυνε κυρίως πως υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις πως έχει σχεδιάσει και άλλα παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.

Επιπλέον, όπως κατά πληροφορίες, περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης, καλλιεργούσε, κλίμα εμπιστοσύνης και εκμεταλλευόταν την επαγγελματική του ιδιότητα προκειμένου να έρθει κοντά με τα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, στο ένταλμα αναφέρεται πως ο σκηνοθέτης, ασκούσε βία ή οδηγούσε τα θύματα του, σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως φαίνεται να επιδεικνύει εμμονή και εγκληματική ροπή για έτη, η οποία και τελικά οδήγησε στη σύλληψη του.

Την δική του απάντηση ο Δημήτρης Λιγνάδης θα τη δώσει τη προσεχή Τετάρτη ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας.

Δεύτερος «θεατράνθρωπος» στο στόχαστρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης έχει μπει και δεύτερος γνωστός ηθοποιός, για τον οποίο έχει κατατεθεί μήνυση.

Υπενθυμίζεται ότι στην καταγγελία του Ν.Σ σε ιστοσελίδα για κακοποίηση το 2005, από εκείνον που μέχρι χθες αποκαλούσαμε «γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη», είχε πει ότι όταν κακοποιήθηκε σεξουαλικά, υπήρχε στο σπίτι ακόμα ένας ακόμα ηθοποιός, τον οποίο ο σκηνοθέτης είχε παροτρύνει να συμμετέχει, ωστόσο είχε αρνηθεί.

Μέσα την εν λόγω εξομολόγηση, ένας 38χρονος άνδρας -ο Δημήτρης Άνθης- αναγνώρισε στον «παρατηρητή» τότε τον δικό του θύτη. Κατά αυτού έχει καταθέσει μήνυση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, γι’ αυτή την μήνυση ο Εισαγγελέας έδωσε παραγγελία στην ασφάλεια να κάνει την προανάκριση, κρίθηκε κατ’επείγουσα κι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να την πάρει στα χέρια του ο Εισαγγελέας για να προχωρήσει αυτή την υπόθεση.

Πρόκειται για πολύ γνωστό ηθοποιό, τον οποίο έχουμε γνωρίσει μέσα και από την παρουσία του σε διάφορα σίριαλ.