Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη χειμερινή διαβίωση των σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2021, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Και για να είμαστε απολύτως ακριβείς το τμήμα εκείνο της χειμερινής εκπαιδεύσεως που αφορά διαβίωση ή ασκήσεις σε χιονοσκεπές περιβάλλον και υπό συνθήκες δριμέος ψύχους, κάτι που δεν είναι πολύ συνηθισμένο στην Ελλάδα γι αυτό και όταν γίνεται πρέπει να το…εκμεταλλευόμαστε. Όπερ και εγένετο.


Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η χειμερινή εκπαίδευση των σπουδαστών τόσο της ΣΣΕ όσο και της ΣΜΥ είναι συνολικής διάρκειας δύο εβδομάδων, και στους Ευέλπιδες η πρώτη φάση πραγματοποιείται εντός και εκτός της Σχολής και στο σκοπευτήριο αυτής, η δε επόμενη και κύρια στον Υμηττό, ενώ στους σπουδαστές της ΣΜΥ πραγματοποιείται στα ορεινά των Τρικάλων.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, « Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Σπουδαστών περιέλαβε, αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής εκπαίδευσης, ατομικής τακτικής, καθώς και αντικείμενα εξοικείωσης με τη διαβίωση σε δυσμενείς χειμερινές συνθήκες στην ύπαιθρο».

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού: