Δέντρα πεσμένα σε μπαλκόνια σπιτιών,  μισό μέτρο χιόνι σε δρόμους ήταν...λίγα από τα προβλήματα που έφερε μαζί με τον μεγάλο χιονιά η κακοκαιρία «Μήδεια» σε όλα τα Βόρεια Προάστια.

Πτώσεις δέντρων, διακοπή ρεύματος και «έμφραγμα» στις περιοχές

Ένας δυνατός θόρυβος έκανε τους ενοίκους διαμερίσματος στη Νέα Ερυθραία να βγουν στο δρόμο. Τί αντίκρυσαν; Ενα μεγάλο δέντρο είχε πέσει στο μπαλκόνι. Στις εφτά και είκοσι το πρωί στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Καστρί, έχουν πέσει από το βάρος δύο πολύ μεγάλα κλαδιά, στο δρόμο την ώρα που έρχονται αυτοκίνητα. Από θαύμα δεν έγινε ατύχημα.

Κάτοικοι έσπευσαν να προμηθευτούν καυσόξυλα για τα τζάκια μην έχοντας άλλο τρόπο για να ζεσταθούν… «Έχω διώξει την οικογένεια σε φίλους, και μένω μόνος μου και περιμένω το ρεύμα.» «Ότι ξύλα έχουμε τα καίμε στο τζάκι.

Στον Κάλαμο, πολλοί δρόμοι έμοιαζαν με… χιονοδρομικές πίστες… Λίγο πριν από τα διόδια των Αφιδνών στο ρεύμα προς Αθήνα ανετράπη φορτηγό.

Ο οδηγός δεν έχει τραυματιστεί, είναι μια χαρά δόξα το Θεό είναι μια χαρά. Όπως καταλαβαίνετε είναι σοκαρισμένος. Η τροχαία απέκλεισε τη δεξιά λωρίδα και λίγο αργότερα στο σημείο έφθασε ένας γερανός.

Στο Κορωπί, εκχιονιστικά προσπαθούσαν όλη νύχτα να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο προς το αεροδρόμιο και την Βάρης – Κορωπίου. Δεν είμαστε στην Αράχωβα, δεν είμαστε στον Παρνασσό. Είμαστε στην Πεντέλη. Λίγα μέτρα από την πλατεία και βλέπεται η σκιέρ έχουν στήσει ειδικές πίστες για να κάνουν snowboard.

Οι περισσότεροι δρόμοι στα Βόρεια Προάστια είναι πλέον ανοιχτοί, όμως τα προβλήματα για πολλούς κατοίκους παραμένουν.

Δείτε το σχετικό βίντεο: