Συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αττική, ενώ αναμένεται παγετός τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Σε λειτουργία τέθηκε το τμήμα της γραμμής 1 του μετρό Ν. Ιωνία – Ειρήνη και πλέον τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά από Πειραιά έως Ειρήνη, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να τεθεί σε λειτουργία και το υπόλοιπο τμήμα μέχρι την Κηφισιά.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Δρομολόγια θα διεξάγονται επίσης σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ. Τα δρομολόγια λεωφορείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη μετά τις 7 το πρωί, όπου το επιτρέψουν οι συνθήκες, καθώς λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων σε όλη την Αττική, είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτοψίες προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων από τα λεωφορεία σε όλο το δίκτυο διενεργούν η ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής.

Προτεραιότητα θα δοθεί την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ παράλληλα θα καταβάλλονται προσπάθειες για να κυκλοφορήσουν οχήματα στους κεντρικούς άξονες των βορείων, νοτίων και δυτικών προαστίων.

Στην ανακοίνωση του ΟΑΣΑ επισημαίνεται ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας καθιστούν πολύ δύσκολη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων την Τετάρτη, ειδικά στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων στις συγκεκριμένες γραμμές.