Προσπάθεια να διατηρήσουν τη λειτουργία των τρένων του ΟΣΕ και του προαστιακού εν μέσω των έντονων προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια» και στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καταβάλλουν οι τεχνικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Χθες κατέρρευσε ένα μεγάλο δέντρο δίπλα στις γραμμές, μεταξύ Σφενδάλης και Αφιδνών, και έπεσε πάνω σε διερχόμενο συρμό του προαστιακού στη γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Μάλιστα, έσπασαν τα παράθυρα από τα γκρεμισμένα κλαδιά και τα σπασμένα τζάμια έπεσαν μέσα πάνω στα καθίσματα.

«Ευτυχώς που ο συρμός δεν είχε επιβάτες, διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα. Αυτή είναι η κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κορυφαίο στέλεχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σήμερα το πρωί έγινε ένας μικρός εκτροχιασμός βαγονιού του προαστιακού στις Αχαρνές χωρίς -ευτυχώς- να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, αλλά το συμβάν έχει προκαλέσει προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο με αποτέλεσμα να διακοπεί για κάποιες ώρες η γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Δυσλειτουργία στην ηλεκτροκίνηση των συρμών του προαστιακού προς Κόρινθο και Χαλκίδα έχει προκαλέσει και η διακοπή ρεύματος σε διάφορες περιοχές, με αποτέλεσμα να ματαιώνονται ή να αλλάζουν τα δρομολόγια. Παράλληλα, προβλήματα εντοπίζονται και στα κλειδιά διακλάδωσης των γραμμών, καθώς δεν υπάρχει θερμαινόμενος εξοπλισμός αυτού του είδους στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.