Όσοι εργαζόμενοι προσλήφθηκαν από τον Νοέμβριο και μετά δεν μπορούν να μπουν σε αναστολή και να λάβουν τα 534 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων Βασίλης Πρασσάς, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, υπολογίζεται ότι είναι 300.000 εργαζόμενοι που δεν μπορούν να μπουν σε αναστολή.

Σύμφωνα με την γενική γραμματέα Εργασίας Άννα Στρατινάκη, θα υπάρξει ρύθμιση από το κράτος, όμως κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μετά τον Μάρτιο, καθώς πλέον οι αναστολές προαναγγέλλονται, με αποτέλεσμα αυτοί οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να μπουν σε αναστολή.

Έτσι, όσοι εργάζονται σε κλειστές επιχειρήσεις δεν προβλέπεται να λάβουν κάποιο μισθό από τον εργοδότη, ενώ όσοι εργάζονται σε πλητόμμενες θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά.

Νέα παράταση για τα κορονο-χρέη

Την ίδια ώρα, παγώνουν για άλλους 8 μήνες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από το πρώτο lockdown λόγω της πανδημίας και οι οποίες είχαν πάρει παράταση έως τον Απρίλιο του 2021.

Πρόκειται για οφειλές από ΦΠΑ και ρυθμίσεις προς το κράτος, οι οποίες υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ, που θα ρυθμιστούν πλέον σε 48 αντί για 24 δόσεις. Μάλιστα η πληρωμή της πρώτης θα είναι στις 31/01/2022.