«Πολιορκεί» τις γειτονιές της Αθήνας ο κοροναϊός, καθώς πλέον οι λοιμώξεις ενδοοικογενειακές . Μέσα σε μία εβδομάδα σε όλην την Αττική υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων. Οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν το οριζόντιο lockdown για την περιοχή, καθώς στο λεκανοπέδιο το Φεβρουάριο καταγράφηκαν 5439 κρούσματα . Το lockdown ήταν μονόδρομος

Τα πρώτα δείγματα που «έκρουσαν καμπανάκι»

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια φάνηκαν στις αρχές του μήνα, όποτε επί δύο συνεχόμενες μέρες τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 600. Μια εβδομάδα μετά έφτασαν τα 750 και σήμερα οι μολύνσεις ήταν μια ανάσα από τις 800. Η διασπορά πλέον είναι σε ολόκληρη την περιφέρεια.Στις 3 εβδομάδες αυστηρού λοκντάουν που ακολουθούν οι ειδικοί θα εξετάζουν καθημερινά τα δεδομένα. Εκείνο που θέλουν να δουν όμως είναι άμεσα περιορισμό της κινητικότητας.

Η ανησυχία είναι έντονη και στους κατοίκους που καθημερινά σπεύδουν για να υποβληθούν σε τεστ. Από τις 6 το πρωί ο χρόνος θα γυρίσει πίσω για την Αττική με τα μέτρα του Μαρτίου να επιστρέφουν. Το πόσο θα διαρκέσουν θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της διασποράς.

Δείτε το σχετικό βίντεο: